Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik sa saradnicima posjetio Zates i Seljublje

Načelnik sa saradnicima posjetio Zates i Seljublje

Općinski načelnik Sead Džafić nastavlja sa saradnicima da posjećuje mjesne zajednice na području Kalesije, a sve sa ciljem da se upozna sa problemima koji građani imaju ali i da predstavi projekte koji će se realizirati u narednom periodu.

Također, tema sastanaka po kalesijskim mjesnim zajednicima je i određivanje naziva ulica u svim naseljenim mjestima.

U MZ Zates smo uradili mnogo posla u proteklom periodu. Oni imaju manjih problema kada je u pitanju kanalizaciona mreža, ali i opterećenje lokalnog puta koji je sada poveznica između Kalesije i Živinica, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je obećao da će lokalna zajednica i u narednom periodu pomagati ona naselja gdje ima i većeg angažmana stanovništva, odnosno gdje građani uz pomoć Općine uzimaju učešće u realizaciji određenih projekata.

Kada je u pitanju Seljublje, načelnik je obećao da će iz budžeta izdvojiti sredstva kako bi se završilo sa uređenjem riječnog korita čime će biti spriječeno plavljenje stambenih i poslovnih objekata, te da će se raditi i na uređenju lokalne ambulante.

Članovima Vijeća mjesnih zajednica Zates i Seljublje dat je rok da dostave nazive ulica u svojim naseljima, ali da u odlučivanju pored članova Vijeća učestvuju i stanovnici.

Načelnik sa saradnicima večeras će posjetiti MZ Rainci Gornji i Rainci Donji.

Press općine Kalesija


VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO