Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNa prijedlog Komisije za obrazovanje, sport i kulturu nabavljene lopte za sve...

Na prijedlog Komisije za obrazovanje, sport i kulturu nabavljene lopte za sve škole u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić na prijedlog Komisije za obrazovanje, sport i kulturu čiji je predsjednik  Hasad Imamović odobrio je novčana sredstva u iznosu od 7.000 KM za nabavku lopti i drugih sportskih pomagala za sve osnovne škole na području općine.

Mi smo izvršili nabavku nogometnih, odbojkaških i košarkaških lopti te mreža za odbojku, reketa za stolni tenis i određen broj drugih pomagala i sve ćemo to da dostavimo u naše škole na području Kalesije. Nabavljena je najbolja i najkvalitetnija oprema i mislim da će učenicima to dobro doći u nastavnom programu, kazao je savjetnik načelnika Alija Džafić koji je danas zajedno sa predsjednikom Komisije posjetio OŠ Tojšići.

Načelnik Džafić je uvažio naš prijedlog i drago mi je da smo uspjeli za kratko vrijeme da izvršimo nabavku opreme koja je neophodna. Kao predsjednik Komisije svakodnevno sam bio u komunikaciji sa nastavnim osobljem i oni su mi rekli šta su potrebe kada je u pitanju nastavni predmet tjelesni i zdravstveni odgoj, istako je Hasad Imamović.

Nezira Islamović direktorica u OŠ Tojšići zahvalila se savjetniku Aliji Džafiću i Hasadu Imamoviću koji su danas počeli sa podjelom lopti i drugih rekvizita kazavši da je ovo velika pomoć za nastavnike ali i djecu.

Ona je pohvalila i dosadašnji odnos Općine Kalesija prema obrazovnim institucijama.

Općina iako joj nije nadležnost izdvaja sredstva za mnoge naše projekte i to treba reći i zahvaliti se onima koji odlučuju o tome, rekla je Islamović.

U narednim danima lopte i drugi rekviziti će biti dostavljeni i u OŠ Vukovije, OŠ Rainci, OŠ Kalesija i OŠ Memići.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno