Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaMSŠ Kalesija treća po vrednovanju mješovitih škola u TK

MSŠ Kalesija treća po vrednovanju mješovitih škola u TK

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je završio rangiranje osnovnih i srednjih škola za školsku 2021/2022. godinu. Instrumentarij za mjerenje uspješnosti u radu obuhvatao je standardno uspjehe učenika u nastavi i vannastavnim aktivnostima, edukacije nastavnika, opremljeost škola, investicije.

Mješovita srednja škola je na osnovu postavljenih kriterija osvojila odlično treće mjesto u konkurenciji od 25 mješovitih srednjih škola u Tuzlanskom kantonu.

Rezultati vrednovanja mješovitih srednjih škola u TK

Ovakav rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada i zalaganja profesora i učenika u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, u nastavnim ali i vannastavnim aktivnostima. Također, posljednjih godina u kalesijskoj srednjoj školi su u značajnoj mjeri poboljšani uslovi rada, zahvaljujući kvalitetnim projektima koji su prepoznati od domaćih vlasti, ali i međunarodnih organizacija.

Postignuti rezultati MSŠ Kalesija su pokazatelj da se napornim radom i angažmanom uposlenika može promijeniti sveukupna slika o kvaliteti obrazovnog procesa u MSŠ Kalesija.

U odnosu na neki raniji period, kada je određeni broj svršenih osnovaca radije birao neku od škola u Tuzli, danas s razlogom mogu odabrati neko od zvanja i zanimanja u MSŠ Kalesija koja se svrstala u red najboljih škola u Tuzlanskom kantonu.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO