Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaMersudin Ahmetović se ne oprašta od fudbala, ali napušta Sarajevo?

Mersudin Ahmetović se ne oprašta od fudbala, ali napušta Sarajevo?

Mersudin Ahmetović, dugogodišnji fudbaler Sarajeva, po svemu sudeći još se neće oprostiti od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Kako saznaje Sport1, sjajni golgeter bi karijeru mogao nastaviti u drugom bh. premijerligašu, a riječ je o Igmanu iz Konjica.

Kako piše isti izvor posljednjih dana se dosta govori o potencijalnoj razmjeni igrača u kojoj bi Ahmetović prešao u Igman, a umjesto njega na Koševo stigao Elvir Duraković.

Sarajevo ne krije želju da angažuje Durakovića, koji je odigrao sjajno prethodne jeseni, a upravo na njegove asistencije su Konjičani stigli do nekoliko važnih bodova.

Sve bi trebalo biti poznato do ponedeljka, za kada je zakazana prozivka FK Sarajevo.

Podsjetimo, Ahmetović je u Sarajevo stigao 2016. godine i svojom borbenošću, karizmom, pristupom, ali i kvalitetima ostvario posebnu konekciju sa navijačima Bordo kluba.

Kako podsjeća Sport1 krajem 2022. godine objavljeno je da će se Ahmetović u martu oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom, te da bi nakon toga trebao preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

Očigledno da je u međuvremenu došlo do promjene planova te da bi Ahmetović mogao produžiti fudbalsku karijeru, a da bi Bordo klub u zamjenu za njega mogao dovesti 22-godišnjeg Durakovića.

Ahmetović i Husref Musemić su sarađivali u Slobodi i Sarajevu, a pored toga u Igmanu se nalazi nekoliko fudbalera sa kojim je fantastični napadač dijelio Bordo svlačionicu.

Sa druge strane, Duraković je ponikao u Bugojnu, omladinski staž obavio u Željezničaru i Zrinjskom, a potom nakon Tuzla Cityja, ozbiljne seniorske minute dobio u ekipi Igmana. Svakako da bi mu Sarajevo bilo dodatni napredak u karijeri.

(Faktor)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO