Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaIz štampe izašla zbirka poezije „A Bosne ima“ Fahrudina Sinanovića

Iz štampe izašla zbirka poezije „A Bosne ima“ Fahrudina Sinanovića

Ovih dana iz štampe je izašla knjiga „A BOSNE IMA“  Fahrudina Sinanovića. Riječ je o Sinanovićevoj zbirci poezije. Ovo je njegova treća knjiga. Izdavač knjige je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Fahrudin Sinanović profesor je bosanskog jezika i književnosti. Nakon osnovne škole i gimnazije, završio je Filozofski fakultet u Tuzli – Odsjek bosanski jezik i književnost. Uposlenik je „Gradske biblioteke“, koja djeluje u okviru JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Bavi se još i novinarstvom i književnošću.  Autor je knjiga „Merhaba amidža“, „Kuća na dva sprata plus potkrovlje“ i „A Bosne ima“.

Piše prozu, poeziju i dramske tekstove. Bio je glavni urednik Radio Kalesije, te listova „Zeman“ i „Novo vrijeme“. Pisao je ili još uvijek piše za: RI Telefax, Muslimanski glas, Preporod, Zeman, Ljiljan, Novo vrijeme, Sport, Dnevni avaz, portale aljazeera.com, sportske.ba, kalesijske-novine.com… Uređuje portal provincija.ba. Bio je član redakcije časopisa za književnost i društvena pitanja „Ostrvo“.

Promocija knjige „A Bosne ima“ zakazana je za 30. decembar (petak) 2022. godine, u 16,45 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO