Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaEnsar Mešić najbolji sportista općine Kalesija za 2023. godinu

Ensar Mešić najbolji sportista općine Kalesija za 2023. godinu

Ensar Mešić, odbojkaš OK “Bosna” Kalesija proglašen je za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2023.godinu na 29. manifestaciji izbora najboljih sportista i sportskih kolektiva Općine Kalaesija. Organizator manifestacije je Sportski savez općine Kalesija a generalni pokrovitelj manifetacije je Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a tehnički partner je BKC Alija Izetbegović Kalesija. Medijski pokrovitelji su Neon TV, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus portal i Kalesijske novine.

Priznanja su uručena za postignute rezultate naših najboljih sportista u ovoj godini, koje je ocijenio žiri Sportskog saveza, kao i posebna priznanja koja su plod podrške, dugogodišnjeg  uspiješnog rada ili rada koji je afirmisao sport općine Kalesija u posljednje vrijeme, a čije rezultate prati Upravni odbor Sportskog saveza Općine Kalesija. 

– INVALIDSKI SPORT –

Za najboljeg sportistu općine Kalesija u 2023.godini u kategoriji invalidskog sporta izabran je: MUMIN AVDIĆ.

Najbolja u kategoriji cicibanki je Amna Jahić, članica Karate kluba “Bosna” Kalesija.

Najbolji u konkurenciji dječaka za kategoriju cicibana je Dženan Sarajlić Klub borilačkih sportova „Golden team“ Kalesija a najbolja ekipa u kategoriji cicibana ekipno je FK “Bosna” Kalesija.

Najbolja pionirka općine Kalesija za 2023.godinu je Ajla Ferhatbegović, Karate klub “Bosna” Kalesija.

Nabolji u kategoriji pionira u pojedinačnoj konkurenciji Muhamed Husić, KBS „Golden team“ Kalesija.

Najbolje rezultate u 2023.godini u pionirskoj selekciji ekipno osvojila je ženska ekipa Karate kluba “Bosna” Kalesija. I mjesto na kupu regionalne lige TK, ukupni pobjednik regionalne lige TK.

Ove godine najbolja kadetkinja je Ajla Zulić KBS “Golden team” Kalesija.

Najbolji kadet je Ahmed Čirak, Košarkaški klub “Bosna” Kalesija.

Najbolji ekipno u kategoriji kadeta je Košarkaški klub “Bosna” Kalesija 1. mjesto u grupi A, Regionalnog Košarkaškog saveza Tuzla i plasman u završnicu, gdje ostavruju 3. mjesto.

U okviru Malih olimpijskih igara, u ovoj godini sve ukupni je pobjednik JU OŠ „Tojšići“. Učenici ove škole su ostvarili sljedeće rezultate:

Prvo mjesto u stolnom tenisu,prvo mjesto u atletici za djevojčice,prvo mjesto u nogometu, dječaci,drugo mjesto u odbojci za dječake, drugo mjesto u košarci za dječake, treće mjesto u atletici za dječake, treće mjesto u odbojci za djevojčice.

Najbolja juniorka općine Kalesija za 2023.godinu je, Ejla Hasanović, Karate klub “Bosna” Kalesija.

Najbolji  junior za ovu godinu je Džemo Sarajlić, KBS “Golden team” Kalesija.

Najbolja je juniorska ekipa je Odbojkaški klub “Bosna” Kalesija. Osvojeno Prvo mjesto na regionalnom takmičenju i Četvrto mjesto, na završnici Federalnog takmičenja, Odbojkaškog saveza FBiH.

Najbolji trener za 2023. godinu je Požegić Jasmin, OK „Bosna“ Kalesija.

Najabolji sportski radnik općine Kalesija za 2023.godinu je Enes Hasanović, Karate klub “Bosna” Kalesija.

Najbolja seniorka općine Kalesija ove godine je Edina Ferhatbegović Karate klub “Bosna” Kalesija.

Najbolji senior je Ensar Mešić, OK „Bosna“ Kalesija koji je proglašen i za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2023. godinu.

Za najuspješniju seniorsku ekipu 2022. godine na području općine Kalesija žiri Sportskog saveza općine Kalesija je proglasio OK „Bosna“ Kalesija. 

Sportski savez općine Kalesija posebno priznanje za razvoj sporta i sportskih kolektiva na području Kalesije dodjeljuje načelniku općine Kalesija SEADU DŽAFIĆU.

“Načelnik Sead Džafić je dolaskom na mjesto prvog čovjeka općine kroz svoj rad je  pokazao da je za razvoj sporta, i da će sport u kalesiji imati punu podršku s njegove strane. Kroz budžet općine je u proteklom periodu  značajno povećao sredstva koja se izdvajaju iz budžeta općine za sportske kolektive na području Općine Kalesija. Pomagao je mnoge klubove u njihovom djelovanju. Infrastrukturne projekte skoro na svim objektima i terenima je značajno pomogao što je dodatno poboljšalo uslove za rad sa sportistima” kazano je na pomenutoj manifestaciji.

POSEBNA PRIZNANJEA uručena su i:

Bukvarević Izet,prof Tjelesnog odgoja i sporta. Profesor u penziji, doprinio razvoju sporta i sportskih aktivnosti u školskim aktivnostima.

Selimbašić Hašim, za dugogodišnji doprinos i angažman u sportu.

NEON Televizija, za dugogodišnju promociju sporta…

Košarkaški klub „Bosna“ Kalesija, za rad sa mlađim kategorija, kako na prostoru naše općine, tako i na prostoru drugih općina, za njihov kvalitetan razvoj, odgoj u sportskom smislu, zasluženi su iz KK „Bosna“ Kalesija.

Kulašević Sanel, NK Rainci, posebno priznanje za perspektivne mlade sportiste.

Mehanović Amar, FK Bosna Kalesija, posebno priznanje za perspektivne mlade sportiste.

Gogić Ilma, Karate klub „Bosna“ Kalesija. Rođena je 2016 godine. Kao najmlađa takmičarka i članica Karate kluba “Bosna”, sa nepunih 6 godina učestvuje na takmičenjima. Osvojila je do sada mnogo medalja od čega su 19 zlatnih, 5 srebrene i 2 bronzana medalja.

Musić Amna, atletski klub Sloboda Tuzla, posebno priznanje za promociju Općine Kalesija.

(Neon TV)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno