Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBosna sa igračem manje slavila ubjedljivu pobjedu nad Lokomotivom (FOTO)

Bosna sa igračem manje slavila ubjedljivu pobjedu nad Lokomotivom (FOTO)

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su, sa igračem manje, došli do ubjedljive pobjede od 4:1 nad Lokomotivom iz Miričine, u okviru 20.kola Druge lige FBiH „Sjever“.

Strijelci za kalesijskog drugoligaša bili su: Herić (4), Dedić (59), Suljić (84) i Valjevac (90+3). Počasni pogodak za Lokomotivu postigao je Kuduzović (57).

Domaći su prikazali dobru partiju, uz veliku borbenost i zalaganje na terenu, iako su veći dio drugog poluvremena igrali sa deset igrača.

Bosna je bolje otvorila utakmicu i golom Herića stigla do prednosti. Dedić je iskoristio neopreznost gostujuće odbrane i asistirao Heriću (4) koji je prizemnim udarcem pogodio mrežu Lokomotive.

Najzanimljiviji dio susreta prikazan je u drugom poluvremenu.  Odbrambeni igrač Bosne, Alija Požegić (52) je zbog udaranja protivničkog igrača zaradio direktan crveni karton.

U nastavku susreta gosti su krenuli znatno agresivnije prema golu Bosne i pogotkom Kuduzovića (57) stigli do izjednačenja.  Najveći dio posla odradio je Mace, koji je ušao u šesnaesterac domaćih, predriblao golmana Pezića i iskosa sa desne strane pronašao Kuduzovića kojem nije bilo teško pogoditi za 1:1.

Kalesijski fudbaleri su već u sljedećem napadu ponovo preokrenuli rezultat u svoju korist. Semir Mujanović je oboren u kaznenom prostoru gostiju a sudac Umihanić je pokazao na „bijelu tačku“. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Semir Dedić (59) koji je rutinski pogodio lijevi ugao gostujućeg gola.

Povratnik u redove Bosne, Elvin Suljić je, nakon ulaska u igru, još jednom pokazao da se radi o vrhunskom napadaču, koji je bez obzira na višemjesečno odsustvo sa terena zadržao osjećaj za gol.

Naime, Mujanović je iz slobodnog udarca pronašao Suljića ( 84) koji je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 3:1.

Konačan rezultat postavio je još jedan rezervista kod domaćih Sejfo Valjevac (90+3), koji je iskoristio dobru asistenciju Gazibegovića i iskosa sa desne strane preciznim, prizemnim, udarcem matirao Radovanovića.

Nažalost, odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine nije zaobišao ni FK Bosna Kalesija koji je ostao bez dva veoma kvalitetna igrača. Odlični vezni igrač Dino Alibašić je na teren istrčao sa kapitenskom trakom na ruci jer je ovo bila njegova posljednja utakmica u dresu kluba u kojem je prošao sve selekcije i bio jedan od najboljih igrača i miljenik domaćih navijača.  Alibašić se pobjedom nad Lokomotivom oprostio od dresa Bosne zbog odlaska u inostranstvo. S druge strane Bosna je iz istih razloga na kraju prvog dijela sezone ostala i bez najboljeg strijelca Elvina Suljića, koji je već nekoliko mjeseci u Njemačkoj. Suljić je kratki odmor u BiH iskoristio kako bi pomogao svojim saigračima da dođu do pobjede nad Loomotivom i novih prvenstvenih bodova. Bez obzira na odlaske, na koje klub iz Kalesije ne može utjecati, Bosna,ipak, nema previše razloga za zabrinutost jer trenutno ima možda i najmlađu ekipu u ligi. Trener Šefik Imamović je u ovoj polusezoni u „vatru“ ubacio veliki broj mladih igrača (Pezić, Gazibegović, Požegić, Ušćuplić, Mehanović, Valjevac, Herić…) koji bi u budućnosti trebali nadoknaditi odlazak već izgrađenih igrača poput Suljića i Alibašića.

FOTO:

           BOSNA KALESIJA – LOOMOTIVA MIRIČINA 4:1 (1:0)

Kalesija – Gradski stadion. Gledalaca: oko 200. Vrijeme: prohladno. Teren: pogodan za igru. Sudac: Almir Umihanić (Živinice). Pomoćnici: Husejn Svrakić (Živinice) i Dženana Omazić (Živinice). Delegat: Ševalija Đonlić (Gradačac). Žuti kartoni: Gazibegović (Bosna), Subašić i Junuzović (Lokomotiva). Crveni kartoni: Požegić (Bosna). Strijelci: 1:0 : Herić (4), 1:1 Kuduzović (57), 2:1 Dedić (59- 11m), 3:1 Suljić (84), 4:1 Valjevac (90+3).

Bosna: Pezić, Gazibegović, Mehanović (Ušćuplić), Barčić, Dedić, Šljivić, Mujanović (Velagić), Požegić, Jahić, Herić (Suljić), Alibašić (Valjevac). Trener: Šefik Imamović.

Lokomotiva: Radovanović, Husić, Šubić, Subašić, Muratović (Bojić), Begić (Kuduzovć), Buljić, Mace, Junuzović, Plavšić (Dedić), Demirović. Trener: Nermin Džanić.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO