Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDelegati Parlamenta FBiH glasaju o uređenju poduzetničke infrastrukture i neradnoj nedjelji

Delegati Parlamenta FBiH glasaju o uređenju poduzetničke infrastrukture i neradnoj nedjelji

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će u 12 sati u Sarajevu održati sjednicu na kojoj bi trebali glasati o zakonima kojima se uređuje poduzetnička infrastruktura u FBiH, potiče razvoj male privrede, uvodi neradna nedjelja, te reguliše djelatnost psihologa.  

Prijedloge zakona o poduzetničkoj infrastrukturi i poticanju razvoja male privrede već je usvojio Zastupnički dom. Na osnovu toga, ako delegati odobre ova dva zakonska rješenja, bit će omogućeno da osmog dana od objave u Službenim novinama FBiH stupe na snagu.

Zakonom o poduzetničkoj infrastrukturi prvi put se u FBiH uspostavlja zakonski okvir svih vidova poduzetničke infrastrukture. Namjera je da sistem poduzetničke infrastrukture čine poduzetničke zone, poduzetničke potporne institucije, tehnološki-poduzetnički centri i slobodne zone.

Ovim zakonom treba biti uspostavljen registar poduzetničke infrastrukture kao integrirane elektronske baze podataka subjekata poduzetničke infrastrukture u FBiH. Oni postojeći subjekti bit će dužni da u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu zakona resornom ministarstvu podnesu zahtjev za upis u registar.

Radio Feral/FENA

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno