Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiDani Hasana Kaimije: Povelja za životno djelo profesoru Ismetu Bušatliću

Dani Hasana Kaimije: Povelja za životno djelo profesoru Ismetu Bušatliću

Kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije tradicionalno se održava početkom juna na području opštine Zvornik.Manifestacija je počela u nedjelju Sportskim susretima mektebske pouke i uz bogat kulturno vjerski program trajaće do 14. juna.

Juče su u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla saopćena imena dobitnika priznanja na ovogodišnjoj manifestaciji.

„Odlučeno je da ove godine Povelju “Hasan Kaimija” dobije prof.dr Ismet Bušatlić. Zarad njegovog ukupnog doprinosa koji je svojim predanim radom dao Islamskoj zajednici i muslimanima na odgojno obrazovnom i naučno-akademijskom planu, iznimno vrijedan doprinos prof. Bušatlića je oblast naučne discipline, povijest islamske kulture i civilizacije. Djelo ovog našeg eminentnog poznavaoca islamske kulture i civilizacije na širokom planu, naravno i u BiH, korespondira sa ovom manifestacijom i drago nam je da prof. dr. Ismet Bušatlić prima ovu povelju ove godine“ kazao je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Plaketu “Hasan Kaimija” ove godine dobio prof.dr Adnan Jahić i to za knjigu “Između čekića i nakovnja, bosanskohercegovački muslimani/Bošnjaci u Drugom svjetskom ratu”.

U konkurenciji osnovnih škola nagrade su dobili: Esma Sinanović (OŠ Vladimir Nazor iz Odžaka), Džejla Hujdurović (OŠ Centar Tuzla) i Ajla Žižić (OŠ Maoča Brčko), a u konkurenciji srednjih škola nagrađeni su Amina Mrahorović (Poljoprivredno – medicinska škola Brčko), Azra Mehić (Saobraćajna škola Tuzla) i Dinela Omerović (MSŠ Sapna).

Radio Feral/Vijesti.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno