Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHZa jednokratnu pomoć od 1.000 KM putem e-Porodilje prijavilo se 6.025 žena...

Za jednokratnu pomoć od 1.000 KM putem e-Porodilje prijavilo se 6.025 žena iz FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izdalo je saopćenje o trenutnom statusu prijava putem aplikacije e-Porodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Do danas, na aplikaciji e-Porodilje registrovano je ukupno 6.853 korisnica. Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku.

Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslato na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga te nisu završene i poslate na verifikaciju.

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu.

Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija sa bazom podataka IDDEE-a, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. jula ove godine.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u narednim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate.

Klix.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno