Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHRamić u Kotor Varoši: Završena izgradnja puteva, počinje rekonstrukcija deset stambenih jedinica

Ramić u Kotor Varoši: Završena izgradnja puteva, počinje rekonstrukcija deset stambenih jedinica

Povratničku zajednicu u Kotor Varoši danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je s načelnikom opštine Zdenkom Sakanom i predstavnicima povratnika pustio u promet novoizgrađene asfaltne puteve, čiju izgradnju su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i opština Kotor Varoš.

Također, ministar Ramić se sastao s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kotor Varoš i rukovodstvom Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju, te su ovom prilikom uručeni ugovori za deset povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica.

“S ovom lokalnom zajednicom imamo dugogodišnju saradnju koja svake godine donosi projekte od značaja za širu društvenu zajednicu. Završili smo asfaltiranje nekoliko putnih pravaca u povratničkim mjestima, pripremamo još nekoliko infrastrukturnih projekata, osigurali smo podršku Medžlisu Islamske zajednice, redovno podržavamo porodice koje imaju potrebu za samozapošljavanjem u privredi i poljoprivredi, gradnji stambenih objekata itd. Nastavit ćemo s podrškom i dodatno motivirati ljude da i kroz našu podršku uspješno žive od svog rada”, kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Iz Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju Kotor Varoš ističu da podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica znatno popravlja stanje u povratničkim zajednicama.

“Ministarstvo je prva adresa na koju se obraćamo, obično su to potvrdni odgovori, s tim da sve projekte realiziramo putem udruživanja sredstava i dolazimo do najboljih rješenja za ljude koji su se vratili, a i za našu opštinu. ovo je prilika da se zahvalimo ministru Ramiću na podršci i razumijevanju koje ima prema potrebama ljudi u Kotor Varoši”, naglasio je Muhamed Mehmedović, predsjednik ovog udruženja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO