Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHObezbijeđena 24 miliona KM za majske isplate naknada neratnim invalidima i civilnim...

Obezbijeđena 24 miliona KM za majske isplate naknada neratnim invalidima i civilnim žrtvama u FBiH

Sredstva u ukupnom iznosu od 24.026.055,41 KM obezbijeđena su za isplate neratnih invalidnina i naknada po osnovu ostvarenog prava civilnih žrtava rata.

Od ukupnog iznosa 21.996.517,90 KM izdvojen je za neratne invalidnine, a 2.029.537,51 KM za isplatu naknada civilnim žrtvama rata za mjesec april 2024. godine.

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike su naglasili kako ostaju predani nastojanjima da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući njihovu obavezu prema poboljšanju kvaliteta života građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose tim naporima.

“Nastavljamo raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji. U skladu s našom nepokolebljivom posvećenošću podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji iz mjeseca u mjesec nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada”, poručili su iz resornog ministarstva.

BHRT

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno