Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHNovi tender CIK-a za štampanje glasačkih listića iza 7. juna

Novi tender CIK-a za štampanje glasačkih listića iza 7. juna

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) raspisat će novi tender za štampanje glasačkih listića za lokalne izbore nakon 7. juna, odnosno nakon isteka roka za podnošenje žalbe, potvrđeno je za Faktor iz CiK-a.

“Rok za podnošenje žalbe na odluku Centralne izborne komisije BiH o poništenju postupka nabavke usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine istječe 7. juna, tako da Centralna izborna komisija BiH tek po pravosnažnosti navedene odluke može pokrenuti novi postupak javne nabavke”, kazala je za Faktor portparolka CIK-a Maksida Pirić.

Na pitanje da li će zainteresiranim firmama biti ponuđen iznos veći od 1,5 miliona KM, Pirić je kazala da će o tome odlučiti CIK te da će javnost biti obaviještena.

Podsjećamo, za posao vrijedan 1,5 miliona KM niko se nije prijavio.

To je prvi put da se Centralna izborna komisija (CIK) suočava sa problemom da se nijedna firma, od 24, koliko ih je uzelo dokumentaciju, nije prijavila na tender za štampanje glasačkih listića za lokalne izbore.

Planirano je štampanje šest miliona i 800.000 glasačkih listića, a predviđeno je da lokalni izbori koštaju oko 19 miliona KM.

Faktor

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno