Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBIHAMK:Zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji FBiH 10. i 11. jula

BIHAMK:Zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji FBiH 10. i 11. jula

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, 10. i 11. jula bit će na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

U četvrtak, 11. jula, bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Iz BIHAMK-a u poslijepodnevnom izvještaju podsjećaju da je 8 sati iz Jajca krenula druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Biciklisti i motoristi trenutno se nazale u Travniku, dok su maratonci ušli na područje Kantona Sarajevo, tačnije područje općine Ilijaš. Zamolili su sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i maratonaca budu maksimalno oprezni te da voze sporije.

Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi, te se saobraća usporeno. Iz BIHAMK-a mole vozače da poštuju sve saobraćajne propise, izbjegavaju rizična preticanja i koriste sigurnosni pojas. Zamolili su i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima pojačan je promet putničkih vozila.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno