Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBIHAMK: Zbog izrazito visokih temperatura voziti maksimalno opreznoBIHAMK:

BIHAMK: Zbog izrazito visokih temperatura voziti maksimalno opreznoBIHAMK:

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez zastoja, sa izuzetkom dionica gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom. Po najavama meteorologa, pred nama su dani sa izrazito visokim temperaturama, pa molimo sve vozače da u skladu sa tim planiraju svoja putovanja. Na put krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a tokom putovanja pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste,korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije u dane 10. i 11. 07. bit će na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Dana 11.07.2024.godine bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

U 08 sati iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje će prenoćiti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno