Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBHRT i FTV potpisali sporazum o saradnji, sredstva od RTV takse bit...

BHRT i FTV potpisali sporazum o saradnji, sredstva od RTV takse bit će raspoređena idućih dana

Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

“Ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT. Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana. Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plaća, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a”, saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

Pored sporazuma o saradnji, kako se navodi, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

“BHRT zahvaljuje ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u”, navodi se u saopćenju.

Fena

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno