Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaUncategorizedSvjetsko prvenstvo u nogometu ''Katar 2022'' u programima BHRT-a

Svjetsko prvenstvo u nogometu ”Katar 2022” u programima BHRT-a

Od 20. novembra do 18. decembra 2022. BHRT kao vlasnik TV prava za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, koje će se prvi put u historiji održati u zimskom periodu, za svoje gledatelje će osigurati bogat sportski program. Gledatelji BHT1 će 20. novembra od 16 sati moći pratiti spekakularno otvaranje ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu.

Uzimajući u obzir popularnost nogometa u našoj zemlji, tradiciju prijenosa svih utakmica sa prethodnih šampionata, ali i obligacijske sadržaje i termine koje nalaže FIFA, u periodu Svjetskog prvenstva doći će i do reorganizacije programske sheme BHRT-a.

BHT1
Uz partnersku saradnju sa kompanijom BH Telecom, BHRT će za njene platforme i korisnike ustupiti prijenose 18 utakmica, 14 iz grupne faze, te po dvije osmine finala i četvrtfinala.
Inače, u sklopu realizacije Mundijala, Sportski program BHT1 će, sa svim raspoloživim kapacitetima i maksimalnim angažmanom, pored direktnih prijenosa i snimaka realizirati i specijalnu emisiju koja će sadržavati obavezne highlightse odigranih utakmica određenog dana u maksimalnom trajanju od 10 minuta, a koje će uz voditelja uživo analizirati i naši stručni konsultanti i gosti.

Osim toga u sadržaju emisije bit će uvršteni i prigodni prilozi naših novinara. Novitet u svim emisijama koje ćemo producirati bit će i nova 3D tehnologija (Stype Kit System) koja će u studiju BHT1 omogućiti 3D prikaze izabranih igrača sa statističkim parametrima, te virtuelnim formacijama prije početka utakmice, što će praćenje studijskih sadržaja gledateljima približiti na poseban način i učiniti ih zanimljivijim.

U okviru svojih programa BHT1 će prije i za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva osigurati popratne sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U programu BHT1 gledatelji će moći pratiti 46 utakmica u direktom prijenosu.

bhrt.ba
Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru moćiće pratiti putem našeg portala bhrt.a. Biće dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream našeg radija. Pratite utakmice na vašim mobitelima, laptopima, tabletima i računarima putm stranice ili putem aplikacije za iOS i android sisteme.
NAPOMENA: Zbog pravila Međunarodne nogometne federacije svaki stream putem portala i aplikacije možete pratiti samo u Bosni i Hercegovini. Najvažnije informacije možete gledati i na odjeljku stranice posvećenom za Qatar 2022.

BHR1
BH radio 1, tokom trajanja SP u Kataru, planira direktno prenositi cijeli tok 31.utakmice, ostali susreti bit će praćeni kroz redovne programske sadržaje u emisijama Informativnog programa (Jutarnji dnevnik, Podnevne vijesti, Novosti i Večernje vijesti), te Zabavno-vođenog programa (emsije “Otvoreni studio” i”Epicentar”).

Takođe, SP BH radio 1 najavljuje i u emisiji “Ritam sporta” u subotu, 19.novembra od 15,10 do 18,00 sati kroz stručni komentar predstojećeg Mundijala, izjave aktera (sa naglaskom na Srbiju i Hrvatsku), ankete, raspored utakmica i prezentiranje onoga što naši pretplatnici mogu pratiti u programima BHRT-a. Sadržaje vezane za SP u Kataru BH radio 1 imat će i svakog radnog dana u redovnim emisijama “Sport plus” od 15,15 do 15,30 sati.

BHRT

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno