Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaUncategorizedSrebrna medalja za Specijalnu olimpijadu BiH na Evropskom inkluzivnom prvenstvu u košarci...

Srebrna medalja za Specijalnu olimpijadu BiH na Evropskom inkluzivnom prvenstvu u košarci za žene

U period od 05-09 juna u Zrenjaninu je održano “EVROPSKO INKLUZIVNO PRVENSTVO U KOŠARCI ZA ŽENE”  na kojem je ženska inkluzivna   reprezentacije Specijalne olimpijada BIH osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u drugoj diviziji.  Titulu evropskih prvakinja osvojila je reprezentacija Specijalne olimpijada  Bugarske, dok je treće mjesto osvojila ekipa SO Srbije 2.

U prvoj diviziji pobjednik je reprezentacija  SO Srbije koja je u finalnoj utakmici  pobijedila reprezentaciju Litvanije.  Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija SO Portugala.

SPECIJALNU OLIMPIJADU BOSNE I HERCEGOVINE su predstavljale košarkašice:

Sedina  Brkić Selma Šodić,  Zlatka  Tucaković,  Almedina Trebinjac, Dragana Mašić, te inkuzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić,  Inela Ahmetović i Ena Baltić.

U  Stručnom štabu reprezentacije  bili su   Asim Topalović  selektor i treneri Suzana Miličević i Dževad  Malkić, dok je Šef delegacije Kada Delić Selimović izvršna direktorica SOBiH.

Selektor  Asim Topalović kao selektor reprezentacije SOBiH nije krio svoje oduševljenje osvojenom srebrnom medaljom istakavši da su djevojke  u svaku utakmicu ulazile sa posebnim žarom i željom za pobjedom. 

Ovom prilikom naijskrenije čestitke upućujemo organizatoru Evropskog inkluzivog  prvenstva  u košarci za žene Specijalnoj olimpijadi Srbije  koji su ovo takmičenje organizovali na izuzetno visokom nivou  čime su još jednom potvrdili slogan Special olympicsa  “O INKLUZIJI SE NE PRIČA-INKLUZIJA SE ŽIVI”

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno