Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPrvi FIBA Basket turnir 3×3 u Kalesiji: U petak nastupaju mlađe selekcije...

Prvi FIBA Basket turnir 3×3 u Kalesiji: U petak nastupaju mlađe selekcije i vetarani, u subotu (12.08.2023) nastupaju seniori, utakmice do kasnih noćnih sati

U sklopu manifestacije KALESIJSKO LJETO po prvi put se organizira i Turnir u basketu 3×3.

Turnir u basketu u organizaciji KK Bosna Kalesija će se održati u centru Kalesije, na Trgu šehida, 11. i 12. augusta 2023.god (petak i subota).

Druženje prvoga dana počinje u popodnevnim satima utakmicama igrača do 15 godina, a prva utakmica je u 16.30 sati. 
Utakmice će se igrati do kasnih noćnih sati,  a biće upriličen i revijalni dio – utakmicom veterana, kao i takmičenje u šutiranju trojki.
Završnica turnira za mlađe kategorije se igra u subotu kada će nastupiti i seniori.

‘Centralni’ dio dvodnevnog događaja je turnir za seniore, koji počinje u subotu od 14h i plan je da se završi navečer do 22h.
Turnir je uvršten i u FIBA 3×3 kalendar, i najava je i na oficijelnoj web stranici, što svakako pokazuje značaj događaja.

Inače, Basket 3×3 turniri doživljvaju ekspanziju u cijelome svijetu, a podsjećamo da je BiH nedavno dobila prvu reprezentativnu selekciju na međunardonom takmičenju, a sve je veći broj ekipa u BiH koje su registrovane u FIBA.
I Kalesiji je nedavno pod okriljem FIBA registrovama i Basket ekipa RILE PROMET 3×3, koji su ovaj turnir i prijavili pod okrilje FIBA.

(NKP)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO