Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaProglašenje najboljih sportista općine Kalesija u ponedjeljak, 26.decembra

Proglašenje najboljih sportista općine Kalesija u ponedjeljak, 26.decembra

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija održat će se tradicionalna 28.manifetacija proglašenja najboljih sportista i sportskih kolektiva općine Kalesija za 2022.godinu.

Svečano proglašnje najboljih sportista općine Kalesija za ovu godinu održat će se u ponedjeljak, 26.decembra u Sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji sa početkom u 17 sati.

Na ovoj manifestaciji bit će proglašeni najbolji sportisti općine Kalesija u kategorijama: cicibani, pioniri, kadeti, juniori, najbolja osnovna škola, seniori, najbolji trener, sportski radnik, kao i sveukupno najbolji sportista općine Kalesija za 2022.godinu. Sportski savez općine Kalesija će, pored proglašnja najboljih, dodijeliti i nekoliko posebnih priznanja za razvoj sporta na području općine Kalesija.

Žiri Sportskog saveza je razmatrao sve prijedloge sportskih klubova i na osnovu kriterija, u kojima su bodovana takmičenja od općinskog nivoa do međunarodnih nastupa, odabrao najbolje pojedince i sportske ekipe općine Kalesija, koji su u 2022.godini ostvarili najbolje rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Generalni pokrovitelj proglašenja najboljih sportista je Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a tehnički partner je BKC Alija Izetbegović Kalesija.

Medijski pokrovitelji su: su: Neon TV, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus portal i Kalesijske novine.

U kulturno zabavnom programu nastupit će učenice Osnovne škole Kalesija i Gradsko kulturno umjetničko društvo ”Halisije” iz Kalesije.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO