Nedjelja, 5 Februara, 2023
spot_img
NaslovnicaSportNogometIvaylo Petev se oprostio od reprezentativaca BiH, Faruk Hadžibegić najbliži klupi Zmajeva

Ivaylo Petev se oprostio od reprezentativaca BiH, Faruk Hadžibegić najbliži klupi Zmajeva

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev javo je nekolicini ključnih nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine da mu ugovor neće biti produžen čime se završava njegov boravak na klupi Zmajeva.

Petev je reprezentaciju BiH vodio dvije godine, od januara 2021. godine, a kako je potvrđeno za Klix.ba, Petev je kontaktirao nekoliko reprezentativaca BiH i tom prilikom im javio kako je iz Nogometnog saveza BiH dobio informaciju da njegov ugovor neće biti produžen.

Sve to bit će ozvaničeno na današnjoj konferenciji za medije koju je Nogometni savez BiH organizovao u svojim prostorijama.

Nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor, u Nogometnom savezu BiH odlučili su se zahvaliti Petevu i potražiti drugo rješenje na klupi.

Novi selektor Zmajeva, ukoliko se ne dogodi neko čudo, bit će Faruk Hadžibegić, legenda FK Sarajevo. Hadžibegić je već ranije vodio reprezentaciju BiH u periodu između marta i oktobra 1999. godine.

Novi selektor imat će zadatak da odvede reprezentaciju BiH na Evropsko prvenstvo 2024. godine, a posao mu je olakšan nakon što su Zmajevi s Ivaylom Petevom već osigurali eventualni baraž osvajanjem grupe u Ligi nacija.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO