Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaKaratistkinja Sanela Mujkanović najbolja sportistkinja općine Kalesija za 2022.godinu

Karatistkinja Sanela Mujkanović najbolja sportistkinja općine Kalesija za 2022.godinu

Sanela Mujkanović, članica Karate klub “Bosna”- Kalesija proglašena je za najbolju sportistkinju općine Kalesija za 2022.godinu.  Mujkanović se karate sportom bavi više od deset godina i do sada je osvojila na desetine medalja na raznim međunarodnim takmičenjima, federalnim i državnim prvenstvima. Aktuelna je reprezentativka Bosne i Hercegovine u karate, koja je ove godine osvojila bronzane medalje na federalnom i državnom prvenstvu.

Manifestacija proglašenja najboljih sportista i sportskih kolektiva općine Kalesija, u organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija,  održana je večeras u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji .

Najboljim sportistima i sportskim ekipama su uručena priznanja za postignute rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, koje je ocjenjivački žiri Sportskog saveza, na osnovu ranije utvrđenih kriterija, izabrao za najuspješnije u 2022.godini na području općine Kalesija.

Najbolje rezultate u 2022.godini ostvarili su sportisti i sportski kolektivi iz oblasti borilačkih sportova (KK Bosna i KBS Golden team), dok su kod timskih sportova najviše priznanja otišlo u vitrine NK Rainci. 

U seniorskoj kategoriji za najbolje u 2022.godini su proglašeni: Elvin Mešić (NK Rainci) i Sanela Mujkanović (karate klub Bosna Kalesija) pojedinačno, dok je priznanje za najbolju seniorsku ekipu dobio NK Rainci. Nogometaši Rainaca su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi TK i izborili plasman u Prvu kantonalnu nogometnu ligu. Pored toga Rainci su pobjednici KUP-a općine Kalesija, u takmičarskoj sezoni 2021/2022.godini. Također, bili su učesnik završnice kantonalnog KUP-a, finalista KUP-a šehida općine Kalesija, a stigli su i u završnicu Federalnog KUP-a.

Pored priznanja za najbolji klub i najuspješnijeg seniora, NK Rainci se može pohvaliti da ove godine ima i najuspješnijeg trenera. Naime, Muamer Pilavdžić (NK Rainci) je izabran za najboljeg trenera općine Kalesija za 2022.godinu.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen Zuhdija Karić – Zux, prvi čovjek FK Bosna Kalesija, koji je bio na čelu tima koji je ove godine na Gradskom stadionu u Kalesiji izgradio SRC „Bosna“, navodnjavanje terena i refletora na stadionu. Ukupna infrastrukturna ulaganja na Gradskom stadionu u Kalesiji ove godine su bila blizu pola miliona maraka.

U kategoriji juniora najbolje rezultate su postigli Alma Halilčević (ŽOK Bosna) i Nadir Mujkić (OK Bosna), dok su ekipno najuspješniji članovi košarkaškog kluba Bosna Kalesija.

Amina Musić, članica KBS Golden team je izabrana za najbolju kadetkinju, dok je Ramo Osmanović, mladi odbojkaš Bosne iz Kalesije, najuspješniji kadet. Ekipno najbolje u kadetskoj kategoriji su članice ženske ekipeKarate kluba Bosna Kalesija.

Članovi KBS Golden team, Ajla Zulić i Muhamed Fazlić  su postigli najbolje rezultate u 2022.godini u pionirskoj kategoriji, pojedinačno, a najbolji ekipno su mladi karatisti Bosne iz Kalesije.

Najbolja u kategoriji cicibanki je Ajla Ferhatbegović, članica Karate kluba Kalesija, a Vedad Padžić član, Kluba borilačkih sportova Golden-Team Kalesija je izabran za najuspješnijeg cicibana. Ekipno najbolje rezultate u ovoj kategoriji postigli su najmlađi članovi Karate kluba Bosna Kalesija.

Za najboljeg sportistu općine Kalesija u 2022.godini u kategoriji invalidskog sporta izabran je Sejfudin Ramić (OKI Kalesija). U okviru Malih olimpijskih igara, u ovoj godini sveukupni pobjednik je OŠ Kalesija. 

Sportski savez općine Kalesija dodijelio je i posebna priznanja za razvoj sporta na području Općine Kalesija. Priznanje za podršku sportu u Kalesiji dobio je načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

Priznanja Sportskog saveza uručena su još : Mirsad Zulić (Radio Feral), Ilmi Gogić (Karate klub Bosna), Zaimu Kulaniću (KBS golden team)  i Ahmedu Čirak (Košarkaški klub Bosna), dok je prizanje za dosdadašnju uspješnu saradnju dodjeljeno GKUD Halisije Kalesija. 

Generalni pokrovitelj 28.manifetacije izbora sportste godine bila je Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a tehnički partner BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Medijski pokrovitelji bili su: su: Neon TV, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus portal i Kalesijske novine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO