Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFederalni drugoligaši iz Kalesije sutra počinju pripreme za narednu sezonu

Federalni drugoligaši iz Kalesije sutra počinju pripreme za narednu sezonu

Sva tri kalesijska kluba koja se takmiče u Drugoj nogometnoj ligi FBiH „Sjever“ za sutra, u subotu, 08. jula, su najavila prozivku igrača i početak priprema za novu sezonu. Bosna iz Kalesije je zadržala okosnicu ekipe iz prošle sezone, ali i dovela značajan broj pojačanja, koji bi kvalitet ekipe mogli podići na još viši nivo.

“Nakon obavljene prozivke, igračima ćemo iznijeti plan i program pripremnog perioda za početak naredne sezone”, rekao je trener Šefik Imamović. Trenažni proces seniorske ekipe odvijat će se na Gradskom stadionu u Kalesiju, a već je dogovoreno i nekoliko test utakmica, dodaje Imamović. 

Mladost z Kikača je imala jednu od najuspješnijih sezona kada su osvojili drugo mjesto u ligi. Mladost će uz ekipu iz prošle sezone i nova pojačanja pokušati ostati u vrhu tabele.  

“Mladost ove godine kreće nešto ranije, a razlog tome su KUP-takmičenja koja nas očekuju u KUP-u Federacije, te Finale KUP-a TK. Provjera je već zakazana, te će plavi put Zenice krenuti prvi naredni vikend (15 ili 16.07), a protivnik je novi član m:tel Prve lige FBiH NK Čelik Zenica.”, navedeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Za novu sezonu spremni su i u FK “Sloga” Tojšići, koji se i nisu baš proslavili u proteklom takmičenju, te su puni želje za boljim plasmanom.

Prvenstvo u Drugoj nogometnoj ligi FBiH „Sjever“ počinje 19. avgusta ove godine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO