Nedjelja, 10 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo šire područje: Foče, Prozora, Jablanice, Tuzle, Trebinja, Sarajeva, Gradačca, Odžaka i Travnika.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja a izdvajamo: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO