Utorak, 3 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na izrazito smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na širem području: Sarajeva, Tuzle, Livna, Glamoča, Bosanskog Grahova, Bihaća, Bosanske Krupe i Velike Kladuše. Kao i na putnim pravcima: Ormanica-Gradačac, Olovo-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica i Bugojno-Novi Travnik.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Šuica-Livno, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO