Subota, 28 Januara, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaVozači oprez: Povećana opasnost od odrona

Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona

Prema informacijama iz BIHAMK-a, povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. U višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog neophodnih radova danas od 11 do 12 sati doći će do dvije 15-minutne obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive).

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila danas i sutra izvodit će se radovi na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m). Za vrijeme radova saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Mostar- Čitluk (Kobilovača), saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO