Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img

Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bugojno-Kupres (Koprivnica), Kupres-Šuica-Livno-Kamensko i Priluka-Glamoč-Mliništa. Vozače upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Živinice-Stupari (Đurđevik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno