Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img

Vozači oprez: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na dionicama u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima snijega i poledice, a izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Posušje-Risovac (Blidinje) i Turbe-Karanovac. Poledica se može očekivati i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO