Petak, 1 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK:Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

BIHAMK:Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Prema informacijama iz BIHAMK-a, pojačan promet vozila bilježi se na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica, Tomislavgrad-Posušje,Gradačac-Ormanica, Vitez-Travnik i Kobiljača-Kiseljak-Kaonik.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića danas od 12 sati do ponedjeljka (26.12.) do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO