Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu BiH

BIHAMK: Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu BiH

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici autoputa Drugovići-Prnjavor, obustavljen je saobraćaj. U toku je policijski uviđaj, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put. Napominjemo da je ova dionica autoputa prohodna iz pravca Prnjavora prema Drugovićima.

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Još danas se izvode radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Gračanica-Donja Orahovica, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. S obzirom da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno