Subota, 28 Januara, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Smanjena vidljivost zbog magle

BIHAMK: Smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz rijeke Bosnu, Vrbas, Savu i Lašvu, zatim šire područje Sarajeva, Bosanskog Grahova i Glamoča, te puteve Konjic-Jablanica-Prozor, Ključ-Sanski Most i Simin Han-Kalesija. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO