Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

BIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. U jugozapadnim krajevima, kao i na dionici Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi su aktuelni na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.  

Povodom pravoslavnog Božića danas od 12 sati do 07. januara do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno