Utorak, 5 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po suhom kolovozu

BIHAMK: Saobraća se po suhom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle na širem području: Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Konjica, Jablanice, Ključa i Sanskog Mosta, dok zbog mjestimično jakog vjetra skrećemo pažnju na šire područje Bosanskog Petrovca. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO