Nedjelja, 10 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, opasnost od odrona

BIHAMK: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, opasnost od odrona

Ugaženog snijega i poledice na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima: Glamoč-Mliništa, Ripač-Vrtoče i Resanovci-Drvar-Bosanski Petrovac.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO