Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Saobraća se po po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

BIHAMK: Saobraća se po po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a posebno izdvajamo prevoje Mlinište (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara. Na dionicama u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima moguća je poledica.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno