Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju, popodne se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju, popodne se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja

Jutros je na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja slabijeg inteziteta, ali očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanu frekvencuju vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uslovi za vožnju su povoljni.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.
Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno