Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povećana opasnost od odrona

BIHAMK: Povećana opasnost od odrona

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Vijenac, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. Mart (smjer Zenica-Sarajevo). Do završetka radova saobraća se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever (Sarajevska obilaznica) večeras od 19 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO