Srijeda, 31 Maja, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na graničnim prelazima pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

BIHAMK: Na graničnim prelazima pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

Jutros se u većem dijelu Bosne saobraća po mokrom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Ponegdje u višim planinskim predjelima pada slabiji snijeg.

Upozoravamo na smanjenu vidljivost na dionicama u višim predjelima, kao i na povećanu opasnost odrona kamenja na kolovoz.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO