Četvrtak, 7 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne zbog...

BIHAMK: Na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne zbog snijega otežan saobraćaj

Prema podacima prikupljenim u našem Informativnom centru, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i klizavom kolovozu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne snijeg otežava saobraćanje. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Posušje-Tomislavgrad, Trnovo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica. Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) zbog snijega i leda na kolovozu za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja.

Na putnom pravcu Posušje-Blidinje, zbog jakog vjetra i nanosa, ne preporučuje se kretanje ni za jednu od kategorija vozila.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava saobraćanje, a na putevima na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići) i Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO