Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne...

BIHAMK: Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Tarčin-Sarajevo, Doboj-Tuzla-Zvornik, Sarajevo-Kiseljak-Kaonik, Olovo-Tuzla i Maglaj-Teslić, kao i puteve na području Sarajeva, Gradačca, Odžaka i Travnika.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog vjerskog praznika katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno