Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUdruženje mladih „Trik“ organizuje besplatne kurseve za mlade sa područja Općine Kalesija

Udruženje mladih „Trik“ organizuje besplatne kurseve za mlade sa područja Općine Kalesija

Udruženje mladih „Trik“ iz Kalesije u sklopu projekta „Probudi lidera u sebi“ nudi besplatne kurseve za mlade sa područja Općine Kalesija. U sklopu ovog projekta UM „Trik“ će organizovati 3 besplatna kursa i to kurs gitare, kurs engleskog jezika i kurs grafičkog dizajna.

Svi kursevi koji će se realizovati u prostorijama Centra za djecu i mlade Kalesija – Sportska dvorana. Prijave za kurs gitare su otvorene i traju do 18.1.2023. godine do 23:59h.

Kurs gitare trajat će 3 mjeseca (do 12.4.2023. godine) a isti će voditi iskusni članovi našeg Udruženja. Poziv za ovaj kurs je otvoren za sve zainteresovane mlade koji imaju od 15 do 30 godina, a prijave su otvorene do 18.1.2023. godine do 23:59h. Dio gitara će obezbijediti naše udruženje, a (ne)posjedovanje gitare nije eliminatorno prilikom prijave za učešće. Link za prijave na kurs gitare: https://forms.gle/ntpVneBAaSdknYsQ8

Kroz projekat „Probudi lidera u sebi“, pored kurseva Udruženje mladih „Trik“ organizovat će i niz edukacija na različite teme za sve zainteresovane mlade iz lokalne zajednice, a svi pozivi bit će objavljeni na društvenim mrežama Udruženja.

Cilj svih kurseva i edukacija je uključivanje mladih u aktivnosti lokalne zajednice, te pružanje mogućnosti mladim fascilitatorima da razvijaju liderske vještine. Učestovanjem u besplatnim edukacijama i kursevima učesnici će imati priliku da razvijaju svoje zananje i vještine iz određenih oblasti.

Aktivnosti projekta „Probudi lidera u sebi“ realizuju se zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projektu kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a finansira Austrijska razvojna saradnja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO